Juzt en Stichting OpenDoor weten elkaar steeds vaker te vinden. De afgelopen periode hebben we op locatie Lievenshove in Oosterhout het dagbestedingstraject van een jongere met extreme agressieproblemen verzorgd.

Dit talent had reeds jarenlang in talloze instanties doorgebracht, maar telkens zonder resultaat. Onze pedagogisch medewerker Achraf Kholali was iedere dag van 09.45 uur tot 13.15 uur aanwezig op locatie om de dagbesteding succesvol te laten verzorgen. Juzt heeft onze expertise ingeschakeld, omdat zij weten hoe wij te werk gaan en welke resultaten wij boeken. In dit uitdagende traject moesten Achraf en de overige teamleden vaak creatief te werk gaan. Het talent was beperkt in zijn vrijheid, dus alle activiteiten vonden op locatie Lievenshove plaats. De belangrijkste opdracht voor Stichting OpenDoor was het inbouwen van een dagritme bij het talent, van wekken, ontbijten en medicatie tot aan inspirerende dagbesteding en educatie.
Achraf heeft dit met name bereikt door zijn enorme open- en eerlijkheid toe naar het talent en altijd vanuit wederzijds respect. Deze duidelijkheid werd enorm gewaardeerd door het talent en in al die maanden is er geen sprake geweest van agressie.

De samenwerking met Juzt was erg prettig, we maakten gebruik van elkaars expertise. Alle betrokken dachten goed mee, hanteerden een open samenwerking en er kon veel en nel geschakeld worden. Samen hebben we bereikt dat dit talent dat voorheen 24/7 begeleiding nodig had, nu alweer bijna 3 maanden thuis woont en zelfs op zoek is naar een baan. En daar zijn we enorm trots op! Juzt en Stichting OpenDoor hebben de intentie om vaker samen te blijven werken binnen dit soort trajecten.