Wesley (16 jaar)

‘Dankzij OpenDoor kwam ik niet op de gesloten afdeling’

Wesley had helemaal geen zin meer om naar school te gaan. Hij kwam bij OpenDoor terecht. Dat was wennen, maar achteraf is hij heel blij met deze stap.

Waarom kwam je bij OpenDoor terecht?

Ik had geen motivatie meer om naar school te gaan. Ik voelde me niet thuis in mijn klas, was ook wat ouder dan mijn klasgenoten. Daarnaast was het coronatijd, daardoor vond ik school helemaal niet leuk meer. Ik ging steeds minder naar de les en daar waren ze op school na een tijdje wel klaar mee.

 

Wat leerde je bij OpenDoor?

Ze stuurden me naar de onderwijsgroep van OpenDoor. Dat was in het begin wennen. De begeleiders moesten me letterlijk uit bed halen, anders ging ik niet mee. Ik vond de eerste dagen heel spannend. Ik hoopte dat ik een klik zou hebben met de rest van de groep. Dat bleek gelukkig wel zo te zijn.
 


 

Begeleider Yoeri was er toen al, hij hielp me heel erg. De begeleiders zorgen echt voor een fijne sfeer. Het helpt dat zij ook vergelijkbare dingen hebben meegemaakt in hun leven, waardoor ze je begrijpen en echt met je mee kunnen denken. Je begint iedere dag dan wel met schoolwerk, maar ik deed dat niet met tegenzin. Je weet dat je daarna een leuke activiteit gaat doen, koken bijvoorbeeld.

 

Hoe gaat het nu?

Ik ga nu langzaam maar zeker weer terug naar school. Niet meer naar het vmbo, maar naar het mbo. Twee dagen in de week school en drie dagen stage. Dat past beter bij mij. Ik ben heel blij dat OpenDoor er is. Deze tussenstap zorgde ervoor dat ik niet op een gesloten afdeling terechtkwam.”