Stichting OpenDoor is aan het groeien, dit blijkt wel uit onze gloednieuwe, prachtige locatie in Bosschenhoofd. Middenin een bosrijke omgeving brengen talenten hier hun dag door. Dit alles onder de bezielende leiding van Achraf al Khlolali (27). Nog maar kort in dienst bij ons, maar nu al uitgegroeid tot een onmisbare pion. Hij heeft wellicht de lastigste doelgroep binnen onze stichting onder zijn hoede, maar vooralsnog lijkt alles bij hem vanzelf te gaan. De talenten lopen met hem weg, doelen worden bereikt en iedereen spreekt lovend over hem. Tijd om hem eens op te zoeken.


Bosrijk en rustgevend

Het is even zoeken en goed rondkijken waar deze locatie aan het Advocatenhof 2 in Bosschenhoofd nu eigenlijk precies verscholen ligt. Aan een lange oprijlaan, midden in de bossen ligt het gebouw waar Achraf al klaar staat. Hij geeft vol trots een rondleiding en zelfs de aanwezige jongeren wijzen de interviewer op alle faciliteiten die aanwezig zijn. En dat is nogal wat. Een echte pooltafel, een professionele muziekinstallatie en indrukwekkende boxen. Een open haard, een rustige studieruimte, een knusse ontspanningskamer en buiten houten bankjes waar gerelaxt kan worden en een sigaret gerookt wordt in de pauzes. Er zijn ergere plekken om je dag door te brengen.

De locatiemanager aan het woord
Achraf onderkent dit direct. ‘’Het is een uniek locatie waar we werkelijk alles hebben wat we willen’’. Zonder een enkele vraag te stellen, begint Achraf zijn relaas. ‘’Ik ken Stichting OpenDoor al een poos, tijdens mijn studie liep ik een half jaar stagen in Kruisland. Vrijwel alle collega’s kende ik al vanuit die hoedanigheid of van het voetballen bij SC Kruisland. Sins medio mei 2017 werk ik bij OpenDoor en ben ik locatiemanager in Bosschenhoofd. Mijn achtergrond is Commerciële Economie wat ik studeerde aan de Avans Hogeschool in Breda, ik werkte daarna bij een commercieel bedrijf maar miste wel wat uitdagingen en spanning. Toen Mounir el Fahmi me attendeerde op een vacature was ik meteen enthousiast. Ik vind het heerlijk om 5 dagen per week met de jongens bezig te zijn en ze stap voor stap te begeleiden naar school, stage, werk of dagbesteding.’’

Het succesverhaal verklaard
Zodra de loftrompet over zijn prestaties ter sprake komt, toont Achraf bescheidenheid. ‘’De jongens gedragen zich gewoon goed, ik zie dat niet als mijn succes.’’ Zo snel laat de interviewer zich niet kisten en dus moet Achraf de vraag waarom hij de meest lastige doelgroep (reclassering en jeugdzorg) binnen Stichting OpenDoor zo naar zijn hand kan zetten, terwijl talloze instanties en mensen zich stukbijten op deze talenten.
‘’Ok dan, ik sta midden in de groep en zoek de verbinding en vriendschap met de talenten. Dat is oh zo veel makkelijker communiceren. Gesprekken met de jongens voer ik bij voorkeur een-op-een en in een vrije omgeving. Niet in een groep of in een schoolse omgeving, dat werkt in mijn ogen niet. Ik ga even naar buiten met ze, neem ze apart of rijd na het vliegveld hier vlakbij. Even kijken wat er speelt bij die jongens en op die momenten hoor je zo enorm veel. Ik loop niet rond als een politieagent of leraar, wel loop ik rond en ben er altijd om te begeleiden en adviseren.

Ik verbied ze buiten de huisregels ook niets en ik ben me ervan bewust dat mijn invloed en verantwoordelijkheid slechts reikt tot de momenten dat ze onder mijn hoede vallen. En op die momenten zet ik 100% in, door middel van debatten, taallessen, sporten en spelactiviteiten. Open dialogen, alles goed uitleggen en talenten aan het nadenken zetten, werkt in mijn optiek het beste door middel van coachen en begeleiden. Bij signalen die ik opvang en waarvan ik denk dat het mis kan gaan, doe ik er alles aan om hen op goede gedachten te brengen. Dit door vragen te stellen als: denk er eens over na, waarom doe je dit? Wat brengt het je? Wat vinden je ouders ervan? En je omgeving? Altijd leg ik de voor- en nadelen van bepaald gedrag uit en ook geef ik ze tips hoe dit aan te pakken. Ik merk dat ik ze hiermee wel prikkel.

Stage- en werkplaatsen regelen

Achraf krijgt zijn talenten ook aan het werk. ‘’Ja, dat klopt inderdaad. Doordat ik grote verantwoordelijkheid voel, zie ik alles, hoor ik alles en ruik ik alles wat er gebeurt. De jongens weten hoe ik ben en wat de regels zijn. Hier vloeit rechtstreeks uit voort dat ik mijn jongens dus door en door ken. En ik heb een breed netwerk in de regio dus ik ben zeer actief om mijn talenten stage- en werkplekken te regelen. Soms is dit bij autobedrijven voor monteur- en onderhoudswerkzaamheden, maar onlangs heb ik een talent ook een baantje bezorgd als afwasser in een restaurant.’’

Succeservaringen
Achraf kent het klappen van de zweep en is erg eerlijk. ‘’Kijk, succeservaringen opdoen is erg belangrijk voor onze talenten, maar in het geval van de afwasjongen werd het na 4 weken afwassen voor hem erg lastig om gemaakte afspraken te blijven nakomen. Doordat ik mijn talenten goed ken en ook de bedrijven waar ze heengaan, schep ik altijd open verwachtingen naar alle partijen. Open- en eerlijkheid zijn mijn motto en dan zie je dat bedrijven echt wel willen investeren in deze talenten. En de talenten zelf leren echt heel veel, ook al blijft het nog niet altijd lang goed gaan. Stapje voor stapje bereiken we samen echt heel veel!’’