Gedragsspellen

OpenDoor zet allerlei spellen in tijdens de begeleiding van de talenten. Dankzij deze spellen leren de talenten zichzelf beter kennen, hun kwaliteiten en valkuilen en hoe zij op een gezondere manier om kunnen gaan met lastige situaties.

We bespreken enkele voorbeelden van de spellen die OpenDoor inzet:
 

Kwaliteitenspel

In het kwaliteitenspel zitten kaarten waarop valkuilen en kwaliteiten staan. Een talent pakt een aantal kaarten waarvan hij of zij vindt: deze kwaliteiten en valkuilen passen bij mij. Ze leren hun kwaliteiten kennen, wat heel waardevol is voor hun zelfvertrouwen. Ze leren ook hun valkuilen kennen, met als doel om ze te omzeilen of om er beter mee om te gaan.
 

Mentale weerbaarheidsspel

Wat doe je in deze situatie? Hoe voel jij je als iemand dit bij je doet? In het mentale weerbaarheidsspel leert het talent zijn of haar mentale weerbaarheid te vergroten, grenzen eerder en gezonder aan te geven en de grens van een ander beter aan te voelen.
 

Wie is de beste omdenker?

Talenten leren met dit spel oplossingsgericht te werken. Als je buurman je bal lek steekt, wat doe je dan? Ga je de buurman slaan, het gesprek aan of kies je voor een andere optie? Dit is voor begeleiders heel nuttig om samen met talenten te praten over wat gezonde manieren zijn om te reageren in bepaalde situaties.