Hoe wij jou helpen

Ambulant werken

Loop je vast op school? Is het thuis niet zo fijn? Wil je graag met iemand praten, die je echt helpt en niet gelijk met allerlei regels op je af komt? Iemand die als een oude, slimme broer of zus voor je is? Onze deur staat voor je open!

Hoe kunnen we jou helpen?

Wat heb jij nodig om vooruit te komen, om beter in je vel te zitten? Dat is de belangrijkste vraag die we willen beantwoorden, wanneer wij jou gaan helpen. OpenDoor werkt niet volgens standaard regels, geeft jou niet een sticker als ADHD’er, probleemjongere, depressief of gewelddadig. Dat helpt jou niet. En sowieso is met jou niks mis, het gaat nu alleen even niet zo lekker. Jij gaat met onze begeleider op zoek naar wat jou helpt. Dat is voor iedereen anders.
 
We zoeken samen naar jouw talent. Ons grote voordeel is dat we heel veel begeleiders hebben. Van oud-voetballers tot rappers en alles daartussenin. Van jong tot oud en van vrouw tot man. Ze spreken samen naast Nederlands ook veel andere talen: van Arabisch tot Turks en Engels. Je komt altijd terecht bij iemand bij wie jij je goed voelt.
 

Paardrijden, boksen of muziek maken?

We beginnen met een gesprekje. Niet te serieus, gewoon even aan elkaar snuffelen. Figuurlijk dan hè. Want wie ben jij nou echt? Wat gaat goed in je leven? Waar zie je zelf nog kansen om te verbeteren? Wat heb je nodig? Sowieso goed dat je hier bent!
 

 
Daarna kijken we samen welke begeleider bij jou past. Vervolgens ga je met hem of haar aan de slag om aan jouw doel te werken. Dat doel bepalen we samen. Hoeveel uur per week, ook dat bekijken we samen! En het mooie is: jullie gaan samen dingen doen die jij leuk vindt. Houd je van boksen? Mooi! Dan gaan we naar Kickfit in Breda. Houd je van paardrijden? Top, wij hebben eigen paarden! Wil je muziek maken? Ook dat kan, in de studio met rapper Cycz. Je begeleider pikt je altijd thuis op. Wel zo makkelijk voor jou en fijn voor ons om je nog beter te leren kennen.
 

 
Ondertussen helpen we je verder. We onderzoeken waarom jij niet zo lekker in je vel zit. We praten met je mentor op school, met je ouders, maar bijvoorbeeld ook met je trainer. Wat gaat er mis? Wij vinden het onterecht als mensen zeggen dat jij het probleem bent. Nee, zoals we al zeiden: met jou is niks mis. Misschien is het thuis wel niet zo gezellig. Of zit je niet op je plek op school. Word je gepest. Of hang je op straat rond met jongens die geen goede invloed op je hebben.
 

School of werk?

Is jouw doel om weer terug naar school te gaan? Wat heb je daarvoor nodig? Of wil je juist aan het werk? Dan gaan we onderzoeken of dat kan. Wij kennen allerlei bedrijven die misschien wel een plek voor je hebben. Dat kan ook als je nog leerplichtig bent. Of je kan in onze onderwijsgroep terecht. Maar misschien ben je daar nog niet klaar voor: ook goed! Wil je met een psycholoog praten? Ook dat kan via ons.
 

 
Wij leren jou bijvoorbeeld omgaan met afspraken, jezelf presenteren, leren hoe je voor een baas werkt, hoe je beter kan handelen in sommige situaties en de juiste keuzes kan maken. Wij zijn blij als jij dat bent. En we zijn klaar als jij beter in je vel zit en weer naar school gaat, aan het werk bent of op een andere plek zit waar jij je fijn voelt. Dit bepalen we samen!
 
Onze deur staat altijd voor je open. En met altijd, bedoelen we ook echt altijd. Tot snel!