Quinten (18 jaar)

‘Ik heb weer zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen’

Quinten zat totaal niet lekker in zijn vel toen hij voor het eerst bij OpenDoor kwam. Hij vond de begeleiding spannend, maar voelde meteen een klik. Sindsdien zette hij grote stappen vooruit.

Hoe kwam je bij OpenDoor terecht?

Ik kwam bij OpenDoor terecht, omdat ik niet vaak naar school ging. Ik heb diabetes, maar dat geloofden ze op school niet. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel, sliep slecht en kwam niet veel onder de mensen.

 

Hoe vond je het in het begin bij OpenDoor?

Ik kreeg eerst alleen individuele begeleiding bij OpenDoor en kwam later ook in de onderwijsgroep terecht. Het begin met mijn begeleider Fouad vond ik spannend, maar het klikte meteen. Op de groep begon het stroef, ik vond het lastig om sociale contacten te leggen, maar de begeleiding sleepte me er echt doorheen. Ik heb daar veel geleerd. Ik ben veel socialer geworden, zit beter in mijn vel en heb een beter ritme gekregen. Ik heb op de groep veel gehad aan Yoeri, hem spreek ik nu nog regelmatig. Mijn tijd bij OpenDoor heeft me weer meer zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen gegeven.

 

Hoe gaat het nu?

Het gaat nu supergoed. Ik zit veel beter in mijn vel en heb veel meer sociale contacten dan aan het begin van het traject bij OpenDoor. Ik werk met veel liefde als horecamedewerker in een dierentuin en combineer dat met school. Wat ik in de toekomst wil, weet ik nog niet precies. Ik hoop dat ik in deze dierentuin kan blijven werken, wie weet zelfs in een leidinggevende rol.