Blog

‘OpenDoor kijkt echt naar wat kinderen nodig hebben’

OpenDoor werkt met veel mooie partners samen. Zoals Marieke Richters, projectleider jeugd binnen het sociaal domein van de gemeente Breda.

Goed zoals je bent

“Ik voel sterk dat OpenDoor jongeren het gevoel geeft: je bent goed zoals je bent. Zonder labels of oordelen, die in andere onderdelen van de maatschappij soms wel worden geplakt. OpenDoor is daarnaast niet alleen in staat om vanuit hun pedagogische blik te kijken naar zowel het individu als het collectief, maar ook om het onderwijs daarin mee te nemen.”
 

Ook met docent in gesprek

“OpenDoor heeft de juiste handelingsperspectieven om docenten die probleemervaringen met het gedrag van leerlingen hebben in hun kracht te zetten. OpenDoor gaat met het kind in gesprek, maar zeker ook met de docent. Die docent is namelijk de professional en degene die in staat is de situatie te veranderen. OpenDoor geeft duidelijke tips in hoe de docent zulke ervaringen in de toekomst kan voorkomen.”
 

In groepsverband

“Wat ik ook sterk vind aan OpenDoor, is dat zij in groepen werken. Andere zorgpartijen zijn gericht op het individu, halen een kind van school en begeleiden het dan individueel in de dagopvang. Dat staat heel ver van de collectieve onderwijsomgeving af. OpenDoor begeleidt het kind individueel, maar wel in de context van een (onderwijs)groep, zodat de stap terug naar de klas niet te groot wordt.”
 

Wat heeft kind nodig?

“OpenDoor kijkt echt naar wat kinderen op de lange termijn nodig hebben en gaat niet uit van het eigen verdienmodel.”