Blog

Samen naast het talent: Slokker

In iedereen schuilt een talent. Daar is Stichting OpenDoor van overtuigd en daarom klikt het zo goed met partner Slokker Bouwgroep. Directeur Edwin van Baal vindt het namelijk belangrijk om talenten in de bouw een kans te geven.

Slokker Bouwgroep en OpenDoor werken sinds een half jaar samen. Het bouwbedrijf vindt het, naast zijn commerciële belangen, zijn taak om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Via deze samenwerking kan dat. “Bij OpenDoor loopt heel veel potentieel rond. Jongeren die natuurlijk talent hebben, alleen is dat onderbelicht gebleven in de maatschappij door het leven dat ze hebben geleid. Het is mooi dat OpenDoor hen de kans biedt om zich te ontplooien. Daarnaast is het voor ons erg fijn dat OpenDoor al een eerste screening heeft gedaan. Wij weten: de jongeren die zo bij ons komen, hebben echt de juiste wil. Dan kan het alsnog niet lukken op de bouwplaats, maar aan de motivatie ligt het niet.”
 
Slokker is een sociaal bevlogen familiebedrijf. “En dat zijn onze opdrachtgevers ook, waaronder woningcorporaties en gemeenten. Daardoor kunnen wij op de bouw mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven.”
 

De blik op succes

Edwin en zijn collega’s durven verder te kijken. “Er zullen ook jongeren zijn die niet slagen. Dat is niet erg, ieder succes is er één. Je zult jongeren hebben die bij ons op de bouwplaats in aanraking komen met werk van onze gespecialiseerde onderaannemers en dat leuker vinden. Denk aan schilderen, installatietechniek, metselen. Dan brengen we ze onder bij een van die onderaannemers. Waar een wil is, is een weg. Dan komt het linksom of rechtsom echt goed.”
 
Voor Slokker zou het mooi zijn om één of meerdere bouwtalenten te ontdekken. “We zitten in een krappe markt, waar bekwaam personeel niet voor het oprapen ligt. Deze samenwerking is voor ons ook een kans om waardevolle krachten te vinden.”
 
Kortom, Edwin is blij met de samenwerking met OpenDoor. “Het is erg fijn dat onze begeleider korte lijntjes heeft met de trajectbegeleiders van OpenDoor. We kunnen snel schakelen, zij kennen de talenten door en door.”
 

Durven investeren

Voor de talenten is een partner als Slokker goud waard, vertelt OpenDoor-directeur Mounir El Fahmi. “Het is enorm waardevol dat een groot en mooi bedrijf als Slokker onze visie deelt. Edwin en zijn collega’s kijken net als wij verder dan een papiertje of stempel. Ze durven te investeren in deze talenten. Dankzij onze samenwerking krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontplooien en een plekje te vinden in de arbeidsmarkt.”
 
Wil jij talenten ook de kans geven op de arbeidsmarkt? Neem dan contact op met matchmaker Jacques Dekker, via jacquesdekker@stichtingopendoor.nl.